Carregant Tallers i cursos
31
octubre
dissabte

Taller La vista i les estacions

31 octubre, 2020, 10:00 - 19:00
  • Aquest event ja ha passat.

La vista i la tardor: Respirant la mirada

Segon taller de Tardor

Dissabte, 31 d’octubre de 10 a 19 h

Escola Waldorf Rosa d’Abril (Collserola)

————————————————————————————————————————————————————————————————————

Entendre la naturalesa canviant i les qualitats que viuen en cada estació ens permet entendre també els processos que regeixen al Macrocosmos i també a l’Home.

D’acord amb els preceptes de la medicina tradicional xinesa, l’alternança de les quatre estacions es regeix per les lleis de la natura de naixement a la primavera, creixement a l’estiu, collita a la tardor i reserva a l’hivern, i estableix la relació de cada element amb la fisiologia, funció i patologia dels òrgans interns i les emocions. Com no podria ser d’una altra manera, doncs, tot això té una influència directa fonamental també en la vista.

Els ulls són una de les nostres principals connexions amb la vida. La vista ens proporciona una imatge del món i, per tant, pot determinar la forma en què pensem, reaccionem, prenem decisions i conduïm les nostres accions.

Adequar-la i preparar-la per a cada estació pot ajudar-nos, no tan sols a millorar qualsevol problema visual que tinguem, sinó també a afavorir que puguem tenir uns pensaments més vius, a estar més connectats amb la realitat del moment present i a estar amb més harmonia amb nosaltres mateixos.


Respirant la mirada

Taller molt adequat per persones que passen moltes hores amb l’ordinador o el mòbil, persones que pateixen sequedat ocular, presbícia (vista cansada) o hipermetropia.

A la tardor la llum decreix, ens recollim, retornem a la feina o als estudis i a les rutines, el que significa estar més hores en llocs tancats, amb llum artificial i menys moviment.

Aquests factors afecten directament a la respiració, però també a la vista, ja que ens condicionen a tenir moltes hores la mirada enfocada a distàncies curtes, a enfocar en un mateix punt i, en definitiva, a immobilitzar els ulls durant llargues estones, fet pel qual els nostres ulls no estan naturalment preparats.

Tota aquesta situació representa molta tensió i esforç per a la vista. Permetre que la mirada es mogui d’un punt a un altre i també de lluny a prop lliurement, implica un moviment intern i extern de l’ull que ve a ser com una respiració de la mirada. Quan paralitzem l’enfocament a una sola distància estem limitant aquesta respiració.

Detalls
Data: 31 octubre, 2020
Hora: 10:00 - 19:00
Espai
Adreça: Natzaret, 66
Barcelona, 08035 Espanya
Telèfon: 636 083 671
Altres
Preu: 72 €/taller o 288€ tot el curs
Freqüència: Un dissabte al trimestre

Vols reservar plaça?

Omple el següent formulari indicant el nom del curs al qual voldries apuntar-te i la data de preferència.