Sessions individuals per a infants

Els nens petits estan en procés de desenvolupament del sistema visual i, per tant, tot el que fem a favor de la millora visual té un resultat molt més ràpid que en un adult.

El nen comprèn profundament aquest treball perquè està connectat d’una forma més directa amb els sentits. El que aprèn en aquestes classes ho integra i comprèn de forma que li servirà per a tota la vida.

Els problemes visuals que apareixen en el nen sovint són senyal d’algun conflicte que viu en aquell moment a nivell emocional, físic o d’aprenentatge. Atendre’l en aquest moment tan vulnerable l’ajuda a superar la dificultat per ell mateix i a recuperar el bon funcionament visual.

El problema visual del nen, normalment, no és una situacioó permanent sinó un bloqueig visual que té en un moment determinat.

Evitar que es fixi aquesta pèrdua de visió ajuda que el nen segueixi amb un bon desenvolupament visual.

Ajudant el nen a millorar el desenvolupament visual també l’estem ajudant en el seu procés d’aprenentatge i a tenir més seguretat i confiança en la seva relació amb els altres i amb l’entorn.

És important fer aquest treball quan:

  • Apareixen miopia, astigmatisme, hipermetropia i sobretot quan hi ha un ull gandul o estrabisme.
  • Encara que no s’hagi detectat un problema visual, es presenten dificultats d’aprenentatge com dislèxia, dificultat en la lectura, poca atenció, etc.

Es desenvolupa en 3 sessions:

Sessió 1
A la primera sessió es fa una valoració inicial del sistema visual, corporal i escolar del nen. Es comença amb els primers exercicis i jocs per millorar la vista. Una part de la sessió es fa amb el nen sol i l’altre amb l’adult que acompanya.

Sessions 2 i 3
Durant les dues següents, es fa un seguiment per supervisar l’evolució del nen i reajustar el treball si fa falta. També s’ensenyen nous exercicis i jocs. Al final de la tercera sessió, es valora si cal fer un treball continuat.

ON ESTEM

Les sessions individuals s’atenen a:

Marenostrum, centre de salut familiar de Barcelona
C/ Fontanella 16, Principal
08010 Barcelona
Tel. 933 022 915

Centre d’Educació Infantil Waldorf-Steiner Rosa d’Abril
C/ Natzaret, 66 (Accés al final de l’escala lateral)
08035 Barcelona
Tel. 934 29 46 73